Even heel kort

Dagelijks staan mensen in de file. Woon-werk verkeer, zo luidt de grootst opgezette, economische leugen. De werkelijkheid is anders. In werkelijkheid zijn al die koetsiers pionnen, frontsoldaten. Op pad gestuurd om slag te leveren. Stippen aan de horizon te verkennen. Stappen te zetten. Wat drijft hen? Wat doen ze nu echt?

Antwoord: men vergadert elkaar kapot.

Welkom op bobotaal! Het sociologische doorkijkje in de verkrampte vergadercultuur waar ons ooit zo roemruchte land aan ten onder gaat. Een proces in gang gezet sinds de jaren zeventig. Hoe dacht je dat het vroeger ging? Admiraal Tromp die voorstelt: zullen we even gaan zitten waar en wanneer we voor anker zullen gaan? Of, voorafgaand aan de slag bij Heiligerlee: zullen we een discussietafel inrichten om de sense of urgency te bespreken om te zien waar kansen liggen om deze slag te leveren? Welnee.

Inkt droog? Schieten maar!

(1) tevens van toepassing op treinreizigers en andere OV-gebruikers.