Cartoon bobo met rood haar

Bobo op de Radio: “Vanaf de Maan Gezien Zijn We het Vaak Behoorlijk met Elkaar Eens.”

De Wethouder @Bobotaal had het naar zijn zin in de ether. Donderdag bij BNR Nieuwsradio. En zaterdagavond bij Dit is de Dag op Radio 1.

Schrijft de koning zijn toespraken zelf? Anders wil ik best eens meekijken. Ik heb nog wel wat quootjes voor hem liggen.

De Wethouder was in een opgeruimde bui. Zo deed hij een dienstvaardig aanbod aan de koning om mee te helpen bij het schrijven van diens volgende speech.

En ook voor de minister-president was hij vriendelijk: ‘Mark Rutte gaat er best aardig mee om. Je ziet hem soms zoeken naar woorden en denken: hoe vertaal ik dit beleid naar MAVO-plusniveau?’

De geluidsfragmenten zijn via de links hieronder terug te luisteren. Hoor De Wethouder praten over de maan, bloederige duels uit voorbij eeuwen en de (on)zin van het zoeken naar consensus binnen een maatschappelijke bandbreedte van het formaat van een postzegel.

En waarom hij uiteindelijk niet zonder Bobotaal kan. ‘Je kunt er op behoorlijk comfortabel wijze twee tot drie keer modaal mee naar huis nemen.’

 

BNR Nieuwsradio, luister hier naar het audiofragment.

Dit is de Dag, Bobotaal is Besmettelijk